Technológia

A gyártási folyamatok két helyszínen, Samoborban és Nova Gradiškában zajlanak, Horvátországban (EU). A világméretű gyártósorokat a Klimaoprema szakértőivel és neves európai gyártókkal együttműködve fejlesztették ki. A gyártási folyamatok nagyszámú, rendkívül hatékony, robotizált gyártósoron és CNC gépen zajlanak, amelyek a legrövidebb gyártási időt és nemzetközi minőségi szintet biztosítanak. Gyártósorainkat úgy alakítottuk ki, hogy a nyersanyag, főként a tekercsben lévő fémlemez, gyorsan haladjon át az egyes műveleteken, belső szállítás nélkül, ami nagyon rövid gyártási időt eredményez. Ezenkívül a hulladék mennyisége minimálisra csökken. A gyártási folyamat egy ilyen koncepciója, amely kb. A 20.000 m²-es, újonnan épült, nagy, magas rackekből álló raktárral olyan termelési kapacitásokat biztosít, amelyek a legmagasabb vásárlói igényeket is kielégítik. A teljes gyártási folyamatot ERP-szoftver vezérli, biztosítva a gyors reagáláshoz szükséges, rendkívül hatékony információáramlást.


Téglalap alakú házak sorozatgyártása

A tűzvédelmi csappantyúk és más téglalap alakú termékek gyártósora 30 000 darab gyártására képes évente. A házak profilozási technológiával készülnek, csökkentve az összeszerelés során szükséges műveletek számát. Mivel mi vagyunk az egyetlen cég, amely ezt csinálja, mi szabadalmaztattuk ezt a háztípust, és érvényes szabadalommal rendelkezünk a tűzvédelmi csappantyúkra.
 

Hengeres házak gyártására szolgáló gyártósor

A hengeres termékek, elsősorban a VAV-ok és a tűzvédelmi csappantyúk gyártósora 60.000 darab gyártására képes évente. Ennek a gyártósornak a sajátosságai a hengeres ház automatikus gyártása bármely termékhez, így a kész ház készen áll a beépítésre. A soron a kezelés egy részét egy robot végzi, amely automatikusan kommunikálva a gépekkel, felismeri a terméket és annak méreteit. A közeljövőben azt tervezzük, hogy szétválasztjuk a kerek VAV és a kör alakú tűzvédelmi csappantyúk gyártását.
 

Tisztatéri panelek gyártására szolgáló gyártósor

A tisztatéri panelek gyártósora színes fémlemez paneleket használ, ami rendkívül kényes kezelést, valamint kiváló termék- és folyamatminőség-ellenőrzést igényel. Kétpercenként megjelenik egy kész tábla, a gyártási kapacitás pedig több mint 100 m² tiszta tábla óránként. A raklapozást egy 700 kg-os robot végzi, amelyet a zágrábi Gépészmérnöki és Hajóépítő Karral együttműködésben választottak és terveztek. Tisztatéri gyártósoraink a legmodernebbek a világon.

Jövőorientált cégként folyamatosan új lehetőségekre és innovatív megoldásokra törekszünk. Bátorítjuk az egyének és a csapatok eredetiségét és kreativitását annak érdekében, hogy ügyfeleinknek olyan tisztatéri és HVAC megoldásokat kínálhassunk, amelyek egészséges és kellemes tartózkodást biztosítanak az épületek terében és energiahatékonyságában.
A Klimaoprema gyártóüzem biztonságos és egészséges munkakörnyezet, ahol a kölcsönös bizalmat, a jó kapcsolatokat és az egyének személyes fejlődését tartjuk szem előtt.

1.JPGPowder Coating-2.jpgRobot at Water Jet.jpgTrumpf Laser-Punching.jpgWater Jet.jpgWelding-Forming-Robot _ Cylinder.jpgDecoiler-Punching _ Cylinder.jpg2.JPGPanel Frame Roll Former.jpgPanel Bender.jpgPanel Robot.jpg